ACİL ANONS VE SESLENDİRME SİSTEMLERİ


ACİL ANONS VE SESLENDİRME SİSTEMLERİ

Fabrikalar ve üretim tesisleri, iş ve alışveriş merkezleri, okullar, hastaneler, oteller ve bunlara benzer insanların yoğun olduğu mekanlarda hem müzik dinletmek hem de yangın, deprem gibi acil durumlarda yönlendirme amacıyla tesis edilmektedir.

Acil Anons Sistemlerinde uyarılar paniği önlemek için bölge bazında devreye girmektedir. Uyarılar flaşör, siren ve anons sistemleriyle yapılmaktadır. Acil anons sistemi kabloları yangına dayanıklı (E60) olarak üretilmektedir. Merkezi alarm sistemi ve kontrol ekipmanı 24 saat görevli elemanlar tarafından bir mikrofon ile istenilen zona manuel anons yapma imkanı sunmaktadır.

Alışveriş merkezi, ofis ve konut bloklarından oluşan komplekslerin yangın, deprem ve felaket gibi acil durumlarda otomatik veya manuel anonsların iletimi acil anons sistemi yardımı ile gerçekleştirilmektedir.
Yangın algılama sisteminden ihbar bilgisi acil anons sistemine ulaştığında, önceden kaydedilmiş Türkçe ve ingilizce ilgili anons kaydı otomatik olarak ofis ve konut bloğunda ilgili kat ve komşu katlara, çarşı, eğlence ve otoparkta ilgili bölgeye yayın yapmaktadır.

Bu sistemin en önemli özellikleri:

  • Entegre Alarm Yönetim Merkezi
  • Alt sistemleri arasında üst düzeyde etkileşim
  • Güvenlik operatörüne yol gösterebilecek her alarma özgü aksiyon planları
  • Aksiyon planlarına entegre edilebilecek ve olaya elle müdahale etme şansı tanıyan düğme seçenekleri
  • Özel alarmlar tarafından tetiklenen alt sistemleri önceden programlayabilme

ACİL ANONS SİSTEMLERİ

Genel seslendirme sistemlerinde, anons ve müzik yayınlarının aynı anda yapılmak istendiği otel, alışveriş merkezi, konferans salonu, hastane, fabrika, restoran vb. yerler için ortamın mimari yapısı ve ihtiyaca uygun profesyonel çözümler Elite Elektronik tarafından sunulmaktadır.
Bu sistemlerde kullanılan başlıca ürünler şunlardır;

Power Amplifier:
Çeşitli seslendirme sistemlerinde mixer yada preampli ile tonlanarak, ihtiyaç duyulan seviyeye ulaşmış sinyalleri hoparlör sistemine ulaştırmak için kullanılan cihazlardır.

Anons&Müzik Preamplifier:
Anons ve müzik yayınlarının aynı anda yapılabildiği, alışveriş merkezleri, hastane, fabrika, restaurant vb. yerlerde beraberinde power amplifierlarla birlikte çalışırlar.
Aynı anda, tuner, kasetçalar ve CD çalar direkt bağlı iken “input sellektör” ile bu kaynaklardan seçilen bir tanesinde müzik yayını yapılır. Bu yayın sırasında anons gerektiğinde müzik – 20 dB muting yapılarak mikrofon devreye girer.

Mixer Amplifier:
Mixer amplifikatörler genellikle konferans salonları, publik adres sistemler, alışveriş merkezleri, hastane ve otel gibi hem müzik hemde anons gereken sistemlerde kullanılır.
Konuşmacıların tamamı değişik ses seviyesi ve ses tonuna sahip olduğu için bu cihazlarda her kanal ayrı ayrı ton kontrolüne sahiptir.

Anons Kontrol Mikrofon Modülü:
Çok bölgeli anons+müzik yayın sistemlerinde merkez rack dolapta bulunan anons kontrol röle modülünü uzaktan kontrol ve kumanda eden cihazda bulunan cordioid dinamik tip mikrafon ve preamplifier ile gong üniteleri ideal anonsu sağlar. Her zone için anons butonu ve LED indikatörü ve tüm zonlara çağrı için all zone butonu kullanılır. Birden fazla mikrafon modülü aynı sistemde kullanılabilir ve 1200 mt. Kadar mesafelerde rahatlıkla anons yapılabilir.

Anons Kontrol Röle Modülü:
Çok zonlu anons+müzik yayın sistemlerinde istenen zonlara anons yapılırken, diğer zonların müzik yayınına devam etmesini sağlar. Anons kontrol mikrafon modülü yardımı ile zonları seçer. Hoparlör sayısının az olduğu sistemlerde 1 adet anons, 1 adet müzik amplifieri kullanılarak; hoparlör sayısının çok olduğu durumlarda ise her zone için bağımsız bir power amplifier kullanılarak seslendirme yapılır. Bir sistemde bir röle modülüne birden fazla anons kontrol röle mikrafon modülü bağlanır.
Emergency anons sırasında tüm zonlara aynı anda çağrı yapılır, bu esnada kapalı bölgesel ayar panellerini “BAP” by-pass yaparak anonsun duyulmasını sağlar. Ayrıca ALL ZONE butonu ile tüm zonlara tek buton yardımıyla anons yaptırılabilir.

Dijital Emergency Modül:
Topluluğa açık bulunan mekanlarda acil durum ve tehlike anonslarının sağlıklı olarak yapılabilmesi amacıyla kullanılırlar. Önceden hazırlanarak digital belleğe kaydedilen acil durum anonslarının, yangın ihbar santrali, gaz ve duman dedektörleri, deprem sensorleri vb. ile gerektiğinde modülün elle tetiklenmesi sonucunda, anons ve/veya müzik santralinin kapalı olması halinde dahi sistemi açarak ve varsa müzik veya anons yayınına göre öncelik alarak duyurulmasını sağlar.
Modülün kayıt kapasitesi 60 sn olup üzerindeki mikrafon soketinden giriş yapılabilir. Sistemin ihtiyacına göre anons volümü ayarlanabilir.

Hoparlörler:
Sesin ve müzik yayınının ulaştırılacak mekanda duyulmasını sağlayan pasif cihazlardır. Kullanılacak mekanın ölçüsü ve akustik yapısına uygun olarak farklı tipleri mevcuttur.
Geniş frekans bandı olan hoparlör kullanılabilmekte ve uygulama güçleri kullanılan mekanın ölçüleri ile, ortam gürültüsüne bağlı olmaktadır. Böylece gerek “back ground” müzik yayınında, gerek ise her türlü anons ve uyarı tonu verilen tüm uygulamalarda kullanılabilirler.

 

SSNET Elektronik Güvenlik Sistemleri Hemen bizi arayarak ücretsiz keşif olanaklarımızdan yararlanabilirsiniz.

Ücretsiz Keşif için lütfen TIKLAYINIZ

 

Çözüm Ortaklarımız
Site Haritası